Edusenca ondertitel
Edusenca website 2

Basis Coach Bekwaamheid

Voor docenten die de Basis Coaching Bekwaamheid (BCB) willen behalen en zich willen trainen en verrijken als coach, om de impact het op welzijn van de student te vergroten.

‘Iedere docent moet worden getraind als coach’ – ScienceGuide)

Edusenca-6

Verrijken van je coachende rol

In deze leergang werk je vanuit je persoonlijke beginsituatie aan het verwerven, verbreden en verdiepen van je  coaching vaardigheden, – kennis en – attitude.

Gedurende het programma vorm je jouw persoonlijke visie op coaching en de rol van de docent bij mentale klachten en studentwelzijn(problemen). De kennis, vaardigheden en attitude die je ontwikkelt tijdens deze leergang vertaal je meteen naar wat er nodig is voor jouw studenten zodat je het geleerde direct in de praktijk kan toepassen.

Leergang

Tijdens onze leergang leer je de grondprincipes en – houding van het coachen en coachvaardigheden. Zowel als het gaat om het coachen van de individuele student als het coachen van studenten in groepsverband.

Je leert ervaringsgericht, dus door het opdoen van eigen ervaringen en hierop te reflecteren met medecursisten en collega’s. Tijdens deze bijeenkomsten is er veel ruimte voor uitproberen en uitwisselen van ervaringen met mede-docenten. Tussen de blokken is leertijd waarin je oefent met het geleerde. 

Edusenca-131
Edusenca-18

Hoe ziet een Basis Coach Bekwaamheid eruit?

De BCB-leergang bestaat uit vijf blokken van twee dagen en wordt op maat In Company gegeven.

Onderdelen zijn:

waarnemen van eigen gevoelens

invloed van de ander

interactiedynamiek

overdracht/tegenoverdracht

coacing attitudes

Bij succesvolle afronding van de BCB- leergang ontvang je het certificaat Basis Coaching Bekwaamheid.